Stress, depressie en slaapproblemen 2018-10-21T16:38:01+00:00

Stress, depressie en slaapproblemen

Stress

Stress geeft allerlei spanningen in het lichaam, wat kan variëren van RSI-klachten, hoofdpijn, slaapproblemen, concentratiezwakte of een gebrek aan zelfvertrouwen. Bij aanhoudende stress is het lichaam overactief en komt moeilijk tot rust. Het belangrijkste bij het behandelen van stress is het tot rust brengen van het lichaam om de natuurlijke balans tussen inspanning en ontspanning te herstellen.

Acupunctuur ontlaadt door het zetten van hele dunne naaldjes de spanning in het lichaam, die door de stress is veroorzaakt. Het brengt je tot rust en stimuleert tegelijkertijd de opbouw van energie. Na 6 tot 10 behandelingen voel je je weer een stuk meer in balans.

Depressie

Uit onderzoek blijkt dat acupunctuur helpt bij het behandelen van depressieve klachten. Acupunctuur verandert negatieve gevoelens, die een depressie kunnen veroorzaken. Bij depressiviteit is er sprake van mentale klachten als een negatief gedachten patroon, verminderd zelfbeeld, schuldgevoelens, somberheid en een gevoel van waardeloosheid. Deze gevoelens kunnen lichamelijke klachten geven, zoals slapeloosheid en een verandering in eetlust en gewicht. Acupunctuur herstelt de balans op lichamelijk en mentaal niveau, waardoor de levenslust en vitaliteit herstelt.

Slaapproblemen

Slapeloosheid is een veel voorkomend probleem. Ongeveer een derde van de volwassenen heeft te maken met slaapproblemen. Problemen kunnen heel divers zijn. Je kan problemen hebben met inslapen, doorslapen, onrustig of licht slapen, vaak wakker worden of te kort slapen.

Acupunctuur brengt op een natuurlijke wijze het lichaam tot rust, waardoor je effectiever slaapt. Dit heeft zowel invloed op het inslapen, doorslapen als een vermindering van de klachten overdag, zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en prikkelbaarheid. En het voordeel van acupunctuur is dat acupunctuur niet de bijwerkingen heeft die slaapmiddelen over het algemeen wel hebben.

Wilt u weten welke behandelmethoden er mogelijk zijn? Maak dan een afspraak voor een consult.

Afspraak maken
Ga terug naar Specialisaties